TransInfo

Cel mai mare parc logistic din agricultura românească va fi construit la Brăila

Puteți citi articolul în 3 minute
|

27.04.2021

Grupul Rodbun a anunțat recent că pregă­teşte o investiţie de 20 milioane de euro pentru a construi cel mai mare parc logistic agricol din România în judeţul Brăila, în apropierea localităţii Chiscani. Acesta va fi construit pe bază de tehnologii sustenabile și va cuprinde o suprafaţă de peste 40.000 mp.

Suntem în negocieri pentru a dezvolta la Brăila cel mai mare parc logistic din agricultura românească. Este o investiţie care poate ajunge până la 20 milioane euro şi continuăm să căutăm soluţii pentru a o face fie cu sprijinul fondurilor europene, fie cu sprijinul unui ajutor de stat”, a declarat pentru ZF, Octavian Petrescu, director comercial Rodbun Grup.

Compania a fost înființată în 2001 de doi prieteni – Alexandru Iancu și Daniel Muntean, fiecare deținând în prezent 50% din afacere. Grupul produce seminţe şi cereale în fermele proprii, distribuie materii prime agricole, utilaje, face trading cu cereale, precum și comerţ prin cele 32 de fitofarmacii ale sale.

Avem de acoperit întreaga suprafaţă a României şi pentru asta ne-ar trebui un centru logistic mare de peste 40.000 mp (…). Discutăm despre Brăila, pentru că businessul nostru este centrat în acea parte a ţării şi clienţii noştri sunt îndeosebi în partea de sud-est a României”, a mai declarat Octavian Petrescu.

Investiţia de la Brăila este cel mai mare proiect al companiei pentru perioada următoare, care vizează îmbunătăţirea şi eficientizarea reţelei de puncte logistice ale companiei, precum şi dezvoltarea de baze logistice la fiecare dintre cele 9 ferme Rodbun amplasate strategic la nivel național, cu o suprafață totală de peste 10.000 ha.

Toate fermele noastre au nevoie de nişte baze logistice, la nivel de proiect pilot începem în 2021 cu una dintre ferme. Când zic proiect pilot mă refer la un sediu de fermă care trebuie să aibă absolut tot ce e necesar unei ferme cu suprafeţe de 500 până la 1.000 ha, şi anume capacităţi de preluare, de depozitare, o bază pentru utilaje – pentru că felul în care sunt ţinute utilaje de sute de mii de euro lasă de dorit. Un sediu de fermă care să aibă inclusiv componenta de procesare ca să dăm valoare adăugată produsului nostru”, a mai spus Octavian Petrescu.

Grupul Rodbun a finalizat anul 2020 cu afaceri de 497 de milioane de lei şi cu un profit de 85 de milioane de lei. Pentru 2021, estimările arată că afacerea ar putea creşte cu cel puţin 15% la nivel de grup.

Sursa foto: www.canva.com

Etichete