Tispol-ellenőrzési kampány a héten – A jármű, a rakomány a járművezető, a tachográf dokumetumait nézik

You can read this article in 1 minute

Tispol-ellenőrzési kampány a héten – A jármű, a rakomány a járművezető, a tachográf dokumetumait nézik

Az Európai Közúti Rendőrségi Szervezet – a TISPOL február 26. és március 4. között közúti ellenőrzési kampányt tart az Európai Unió számos országában. A rendőri ellenőrzések, most csak a teherautókra és a buszokra vonatkoznak. Az egyhetes művelet során mindenekelőtt ellenőrizni fogják a jármű, a rakomány és a járművezető dokumentumait.

Ezenkívül a tisztek ellenőrzik a tachográf készülékeket az 561/2006 rendeletnek  megfelelés szempontjából, amely meghatározza a munka és pihenőidejét a sofőröknek. A rendőrség a sebesség ellenőrzésére és a járművezetők pszichofizikai állapotának ellenőrzésére is összpontosítani fog. A tisztek ellenőrzik az ADR járművekre vonatkozó beutazási igazolásokat és a nemzeti és uniós előírások által megkövetelt egyéb dokumentumokat.

Hol lesznek az ellenőrzések?

A kampány a TISPOL szervezethez tartozó országokban lesz, azaz:

Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Ciprusban, Cseh Köztársaságban, Dániában, Németországban, Franciaországban, Finnországban, Görögországban, Magyarországon, Írországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, Észtországban és Olaszországban.

Fotó: Pixabay

Trending articles
Trending articles